SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAINING


 
Ben je onzeker in sociale contacten, wil je soms assertiever zijn, weet je soms niet hoe je je moet gedragen of wat je kan zeggen? Wil je leren om hier beter mee om te gaan? Dan kan de sociale vaardigheidstraining je op weg helpen!

De sociale vaardigheidstraining gaat door in groep, deze groep is een oefenruimte en de plaats waar je herkenning en erkenning kunt vinden bij medegroepsleden. In elke sessie krijg je informatie en achtergrondkennis mee en wordt er tijd gemaakt om deze kennis in te oefenen binnen de groep en nadien de ervaringen te bespreken. Met behulp van opdrachten kan je de vaardigheden die je in de sessie hebt ingeoefend verder trainen in je dagelijks leven.
In de training wordt eerst gewerkt aan basisvaardigheden zoals oogcontact, houding, het verschil tussen interpretatie en observatie, intonatie en relaxatie.

Later komen ook meer specifieke sociale vaardigheden aan bod, zoals: een gesprek aanknopen, verder zetten, afronden, kritiek of complimenten geven en krijgen, spreken voor een groep. Het doel van de sociale vaardigheidstraining is om op een actieve manier je sociale kennis en vaardigheden te verbeteren zodat je vlotter en efficiƫnter kan omgaan met anderen. Na de sessie zal je arsenaal aan sociale vaardigheden nog niet optimaal zijn, wel zal je een stevige basis hebben om je sociale vaardigheden zelf verder uit te bouwen.

Een training bestaat uit 8 sessies.

Vraag meer info

 

HOE WERKT HET? 
Aantal sessies: 8

Duurtijd sessie: een sessie duurt 60'
Kostprijs: het complete pakket kost 220 euro*

* Deels terugbetaald door verschillende mutualiteiten.

Leeftijd: 1ste tot 6de leerjaar

Startdatum volgende training: 22 april 2020 van 17:00 tot 18:00