YOGA (voor volwassenen én voor kinderen)


Nele Richerzhagen is Professional bachelor in de orthopedagogie en Teacher in Kundalini Yoga voor volwassenen van 18 tot 99 jaar. Zij is eveneens Yogaleraar voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

"Ik ervaar Yoga als een zalige manier om voor mezelf te zorgen en me te blijven ontwikkelen. Het idee om deze technologie van lichaam en geest te delen kwam vanuit mijn verwondering en liefde ervoor."

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een complete, krachtig transformerende vorm van Yoga omwille van zijn vele facetten. Binnen deze vorm van Yoga werken we met lichaamshoudingen, ademhaling, focus, geluid, visualisatie, affirmaties, …

Kundalini yoga is de snelste manier om de relatie met je lichaam, geest en ziel aan te gaan en te versterken. Je leert jezelf beter kennen, op een andere manier voor jezelf zorgen en je lichaam en geest beter te besturen.

Waar en wanneer:
Donderdagvoormiddag van 10u tot 11u in de Sint-Kristoffelstraat 1, 3700 Henis.
Donderdagavond van 20u00 tot 21u00 in het Parochiaal Centrum van Alt-Hoeselt, Smisstraat, 3730 Hoeselt.
Duur: 1 uurtje en 30 min thee, indien je dit wenst
Kostprijs: 10 euro
Meebrengen: yogamatje, water en dekentje
Inschrijven: Ojasvi_@outlook.com of 0473/49.63.53.

Kinderyoga

Waarom kinderyoga?

Kinderen krijgen vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken via school, hobby’s, … Ook door de evolutie die speelgoed en multimedia maakte. (smartphone, tablet, PlayStation, Wii, Nintendo enz…)
Kinderen spelen vaker alleen, krijgen een verhaal of spel via televisie of game aangeboden en gaan daardoor hun eigen fantasie minder gebruiken. Terwijl fantasie net een middel is om even weg te zijn van de spanningen van het alledaagse leven. Met behulp van fantasie oefenen kinderen veel van de rollen en vaardigheden die zij later als volwassenen nodig hebben, van het vermogen om dingen vanuit verschillend perspectief te zien tot het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen.
Hierbij komt dat er VEEL van hen verwacht wordt. Kinderen hebben een steeds drukker agenda en horen op alle vlakken goed te presteren. De verbinding met zichzelf en elkaar kan hierdoor uit balans geraken. Dit kan leiden tot concentratieproblemen, faalangst, boosheid, agressief gedrag, slaapstoornissen, lichamelijke klachten, afgeslotenheid…
Tijdens yoga komen kinderen op een speelse manier in contact met zichzelf en anderen. Door yoga-oefeningen, beweging, ademhaling, massage, klank en spel, het gebruik van verbeeldingskracht, door afwisseling tussen actie, ontlading en relaxatie ontdekken ze de mogelijkheden van hun lichaam en hun innerlijke wereld. Wat een positief zelfbeeld en een gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweegbrengt. Het helpt kinderen een solide basis te vormen naar volwassenheid.
Yoga houdt het lichaam soepel, verbetert de motoriek en concentratie waardoor kinderen de overvloed aan prikkels en eisen van het dagelijks leven beter de ‘baas’ kunnen. Ze leren op jonge leeftijd dat ‘zij’ de bestuurder zijn van hun lichaam en geest.

Waar en wanneer:
Donderdagavond van 17u tot 18u in het Parochiaal Centrum van Alt-Hoeselt, Smisstraat, 3730 Hoeselt.
Zaterdagvoormiddag van 10u00 tot 11u00 in de Sint-kristoffelstraat 1, 3700 Henis.
Duur: 1 uur
Kostprijs: 7 euro
Meebrengen: yogamatje, water en dekentje
Inschrijven: Ojasvi_@outlook.com of 0473/49.63.53.