Vernieuwing!

  De wereld draait maar door… en snel… en zo dus ook binnen onze sector en bijgevolg ook binnen onze praktijk.

  Nu 20 jaren geleden stond onze praktijk in de startblokken. Vandaag proberen we mee te zijn met de veranderingen en vele evoluties die op ons afkomen. Het was dan ook dringend tijd voor een nieuwe website en het doel is zeker om actief met deze website bezig te zijn. Vandaar de start van een blog. Nooit gedacht dat ik me hier ooit aan zou durven wagen, maar goed, op school schreef ik graag, dus dit is voor mij ook een nieuwe uitdaging. In 2019 ging ik ook zelf actief op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben ik in contact gekomen met Loopbaanbegeleiding. Ik geraakte hierdoor geinspireerd en het prikkelde me om deze uitdaging aan te gaan. Ondertussen ben ik al een poosje bezig en wat doe ik dit graag! Samen ga ik met mensen op zoek binnen hun werkveld en andere domeinen waar ze gelukkiger van kunnen worden. Een andere job? Of toch net blijven in de job waar ze nu zijn, maar dan werken aan communicatie? Of net promoveren? Of een andere dienst? Het is zo een boeiend traject dat ik samen met mensen afleg en ik ben dankbaar dat dit op mijn weg is gekomen naast het therapeutisch werk dat ik doe.

  We ontvingen ook 2 nieuwe collega‚Äôs binnen ons team, nl Leen en Vicky. Ons team voelt sterker dan ooit…we vullen mekaar perfect aan, elk met onze eigen capaciteiten en specialisaties. Ook Finley, mijn hond doet haar werk schitterend. Het is een zaligheid om haar aan het werk te zien en mensen (zowel kinderen, jongeren als volwassenen) te zien open bloeien en te genieten van haar aanwezigheid. Dankzij Finley ontdekte ik de wandeltherapie en ook dit slaat erg aan binnen de praktijk. Het is dus duidelijk dat mensen terug op zoek zijn naar contact met de natuur en dat praten en wandelen vaak heel wat gemakkelijker gaat dan in een praktijkruimte.
  Al 20 jaar bestaat onze praktijk en na al die jaren doe ik dit werk nog even graag met hart en ziel. Ik ben dankbaar voor de vele mensen die beroep op ons deden en hun hart en ziel hier bloot legden. Het vertrouwen dat ze ons gaven en het geloof dat ze in ons hadden en hebben. Het is een dankbaar beroep om elke dag mensen te mogen begeleiden in hun zoektocht in het leven en hen leren om te gaan met moeilijkheden die ze tegen komen.

  Ik ben dankbaar dat er hier mensen aan de deur staan met hun kinderen die ik zelf als tiener ooit in therapie had. Hiervoor doe je dit werk, hiervoor sta je elke dag op.
  Binnen deze blog wil ik jullie graag mee laten kijken binnen onze praktijk. Wil ik af en toe eens schrijven over de problematieken die we hier behandelen. Wil ik vertellen over verdriet en vreugde. Ik wil jullie informeren en mee laten kijken in de wereld van onze praktijk.